Naarden – De Pluimgraaf

Kinderboerderij de Pluimgraaf

De kinderboerderij is 7 dagen per week geopend
Van 1 april tot 1 oktober: 9.30-16.30 uur
Van 1 oktober tot 1 april: 10.00-16.00 uur
Adres: Korte Bedekteweg 1 Y
Telefoon: 035 8200335

Op loopafstand van de kinderboerderij vind je onze hertenkamp,
een speeltuin en parkeergelegenheid.

Bij de vesting
De Pluimgraaf ligt op een mooie plek. De kinderboerderij kijkt uit op de gracht en vesting van Naarden. Onze schapen en geiten grazen op de vestingwallen. Een bunker uit de eerste wereldoorlog doet dienst als geitenstal.

Dieren voeren
Het is natuurlijk altijd leuk om de dieren te voeren. Om te voorkomen dat onze dieren verkeerd voedsel krijgen hebben we een voerautomaat op de boerderij. Voor € 0,50 krijg je een bekertje maïskorrels. Die mag je aan alle dieren geven, behalve aan de varkens. De opbrengsten uit de maïsverkoop komen ten goede aan de kinderboerderij.

Konijnen knuffelen
Een deel van de oude bunker is ingeruimd voor het nachthok van de knuffelkonijnen van ‘Rabbit City’. Een loopplank verbindt het nachthok van ‘Rabbit City’ met de buitenren. ‘Rabbit City’ is vrij toegankelijk voor de bezoekers. Je mag de konijnen aaien en knuffelen, maar niet optillen.

Versnaperingen
Voeren, begeleiden en knuffelen kunnen dorstig maken. Als de vlag op de boerderij in top hangt is de bar geopend. Je kunt er dan terecht voor een versnapering. Behalve versnaperingen verkopen we ook regelmatig eieren van onze kippen en pauwenveren.

Naarden
Vestingstad Naarden

De bunker
De bunker

voerautomaat
Voerautomaat met maïs

Rabbit City
In Rabbit City

erf
Het erf

parkiet

Boerderijbewoners
Onze varkens Mabel en Irene hebben een eigen stal. Rond hun stal is een zandvlakte waarin ze lekker kunnen rondwroeten.

Fazanten, kwartels, duiven en parkieten bevolken de ruime volière tegenover het varkensverblijf. De goudfazant en zilverfazant trekken veel aandacht met hun mooie kleuren. De volière grenst aan een opslagruimte. Boven de opslagruimte ligt een grote hooiberg.

Op het erf vind je een konijnenflat, caviaverblijf en ruime kippenren. De stal tegenover de konijnenflat is alleen geopend als er medewekers van de Gooise Ark zijn. Onze twee boerderijkatten hebben er hun slaapplek. In het voorjaar wordt de stal gebruikt als kraamkamer voor lammetjes.

Verschillende soorten schapen en geiten bevolken de weide. Misschien heb je de langharige Wallische geit en Nubische geit met hangoren al wel eens zien lopen. De bokken en rammen wonen op de nabijgelegen hertenkamp.

irene
Irene een paar maanden oud

caviahok
Het caviaverblijf

wallische geit
Wallische geit wil graag maïs

uitzicht
De weide

 

 

Klik hier voor een routebeschrijving